Pompoensoep met gele curry en kokos
INGREDIËNTEN
1 flespompoen1 flinke winterwortel
1 ui
2 tenen knoflook
15 gr koriander
1 limoen
15 gr pompoenpitten
paar druppels pompoenpitolie
600 ml groentebouillon
olijfolie
zout en peper
En van Fairtrade Original:
Gele Curry Kruidenpast - 1 pakje
400 ml kokosmelk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draden. Snijd de pompoen met schil in stukken van ongeveer 2 centimeter.
- Maak de winterwortel schoon en snijd in even grote stukken als de pompoen.
- Doe de stukken pompoen samen met de wortel in een ovenschaal en besprenkel met olie. Breng op smaak met peper en zout. Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven en rooster de groenten gaar. Halverwege even omscheppen.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de koriander grof. Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de geroosterde pompoen en wortel toe en bak deze kort mee.
- Roer de gele curry kruidenpasta door het geheel en bak ook dit kort mee. Voeg de koriander toe (houdt wat koriander achter voor de garnering), giet de kokosmelk en bouillon erbij en breng de soep aan de kook.
-
- Pureer de soep met een staafmixer helemaal fijn en duw de soep met de bolle kant van een soeplepel door een bolzeef. Warm nog even goed door. Druppel naar smaak wat sap van een limoen bij de soep en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
- Schep de soep in vier komen en garneer af met wat pompoenpitten, een paar druppels pompoenpitolie en wat korianderblaadjes. Lekker om te serveren met plat brood.
Je kunt de soep ook een dag van tevoren maken, dan trekken de smaken extra goed in!