Stoofpotje met driekleurenrijst
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten + 2,5 uur stooftijd
Ingrediënten
- 800 g sukadelappen, in dobbelsteentjes
- klontje boter
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 100 g tomatenpuree
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 laurierblaadje
- 400 g aardappel, in blokjes
- 400 g wortel of pompoen, in blokjes
- 400 g boontjes, afgehaald en gebroken
- bakbanaan
En van Fair Trade Original :
- Zeezoutmix chilipeper
- 50 ml biologische Sojasaus
- 1-2 el Sambal Oelek
- 300 g Rijstvariatie, drie kleuren Jasmijnrijst
Bereidingswijze
- Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met de zeezoutmix.
- Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit even mee. Blus af met de sojasaus.
- Voeg de tomatenpuree, de sambal, het laurierblad, de oregano en 500 ml heet water toe en dek af.
- Laat het vlees circa 2 uur sudderen op laag vuur. Kijk af en toe of er nog wat vocht bij moet.
- Voeg na 2 uur de groenten toe en stoof nog 20-30 minuten mee.
- Breng intussen een pan met een ruime hoeveelheid water en een snuf zout aan de kook en bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Serveer de stoofpot met de rijst en gebakken banaan.
Met dank aan FairTrade Original