Mexicaanse kip in chocoladesaus
Voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Ingrediënten:
- 4 kippenbouten, zonder vel
- snuf kaneel
- 1 el bloem
- 2 el plantaardige olie
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 100 g tomatenpuree
- 400 ml kippenbouillon
- groente/salade naar keuze
En van Fair Trade Original:
- Zeezoutmix chilipeper
- 2 el Cacaopoeder
- 1 el Sambal Badjak
- 2 tl Honing of Rietsuiker
- 1 pak (250 g) Rijstvariatie met quinoa en linzen
Bereidingswijze:
- Wrijf de kippenbouten in met een mix van zeezoutmix, kaneel en bloem.
- Verhit olie in een braadpan en braad de kippenbouten rondom bruin.
- Neem de bouten uit de pan, voeg de ui en knoflook toe en fruit deze in het achtergebleven braadvet.
- Voeg de cacaopoeder, de sambal en de tomatenpuree toe en roer door elkaar.
- Blus af met 400 ml kippenbouillon en laat het geheel even pruttelen.
- Pureer, indien gewenst, de saus glad met behulp van een staafmixer.
- Voeg de kippenbouten weer toe en laat ze in 20 minuten gaar stoven op laag vuur.
- Voeg zo nodig nog wat water toe.
- Voeg naar smaak meer sambal en wat honing of rietsuiker toe.
- Bereid intussen de rijstvariatie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveer de pollo con mole met groente of salade naar keuze.