Kipspiesjes met zoetzure groenten en noedels
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 15 minuten
Ingrediënten
- 1-2 teentjes knoflook, geperst
- 450 g kipfilet
- zout
- 1 rode puntpaprika
- 2-3 bosui
- 6 el olijfolie
- 600 g Oosterse wokgroente (champignons, peultjes, paksoi)
En van Fair Trade Original :
- 2 tl Sambal Badjak
- 3 el Sojasaus
- 1 flesje Woksaus Sweet and Sour
- (Rijst) Noedels
- Extra nodig: satéprikkers
Bereidingswijze
- Maak een marinade van 4 eetlepels olijfolie, sambal, knoflook en sojasaus.
- Snijd de kipfilets in dunne repen, bestrooi ze met zout en roer ze door de marinade. Laat de kip ca. 5 minuten in de marinade staan.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd hem in blokjes.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in stukjes van ca. 2 cm.
- Voeg de groenten bij de marinade en meng het geheel goed door elkaar.
- Rijg 2 repen kip aan één satéprikker met daartussen afwisselend de rode paprika en de bosui. Maak minimaal 12 satéprikkers.
- Verhit een grillpan, leg de spiesjes in de pan en bak ze in enkele minuten rondom bruin en gaar.
- Verhit de overige olie in een koekenpan en bak de peultjes, de gehalveerde champignons en gesneden paksoi beetgaar. Verhit de woksaus in de laatste paar minuten mee.
- Bereid de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Serveer de spiesjes bij de zoetzure groenten en noedels.
Eet smakelijk!