Welkom bij

Wereldwinkel Houten

GEPOFTE QUINOAREPEN MET CHOCOLADE

Voor 18 repen: bereidingstijd 20 minuten  

Ingrediënten

10 medjoul dadels
30 gr gepofte quinoa
50 gr ongezouten ongebrande cashewnoten
80 gram pitten en zaden mix (of pitten en zaden naar keuze)

En van Fairtrade Orignial:

100 gr hagelslag puur
250 gr pindakaas
2 el kokosolie
een draai zeezoutmix kokos, citroen, koriander (optioneel)

Gebruik voor deze repen de noten, pitten of zaden die je zelf het lekkerst vindt. Kies wel het liefst voor ongebrande ongezouten noten.

Bereidingswijze

  • Ontpit de dadels, snijd ze fijn en hak de cashewnoten grof.
  • Smelt de kokosolie in een steelpan en roer hier de pindakaas en de gehakte dadels door.
  • Roer net zo lang tot er een mooie massa ontstaat en breng deze tegen het kookpunt.
  • Houd al roerend 3 minuten tegen het kookpunt aan.
  • Haal de pan van het vuur en roer de cashewnoten, pittenmix, gepofte quinoa en de hagelslag erdoor.
  • Bekleed de ovenschaal met bakpapier en giet hierin het notenmengsel.
  • Druk overal goed aan en zorg dat het mengsel op alle plekken even dik is.
  • Bestrooi eventueel met een klein beetje zeezoutmix.  Zet de schaal in de koelkast tot het geheel goed stevig is (in ieder geval 4 uur).
  • Snijd de hard geworden massa in gelijke repen.
  • Verpak deze per stuk in bakpapier of plasticfolie en bewaar ze in de koelkast.