Biologische kokos-limoenrijst met gemarineerde kip
Hoofdmaaltijd voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 el plantaardige olie
- 2 limoentjes
- 4 biologische kippendijfilets
- 1 tablet biologische kippenbouillon
- 400 g biologische (voorjaars)groenten (aspergetips, (soja)boontjes, lente ui)
- 2 el verse Thaise basilicum
- 2 el verse koriander
En van Fair Trade Original:
- 1 el vloeibare Honing
- molen Zeezout mix Chilipeper
- 2 blikjes biologische Kokosmelk, 270 ml
- 1 pak Pandanrijst biologisch
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak een marinade van olie, het sap van een limoen en de honing en marineer hierin de kippendijfilets.
- Bestrooi de kip royaal met zeezout.
- Leg de kippendijfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats ze in het midden van de oven.
- Rooster de kip circa 20-30 minuten.
- Breng intussen 125 ml water met de kokosmelk aan de kook.
- Voeg een bouillontablet, de rijst en het sap van 1 limoen toe en kook de rijst in 10 minuten gaar.
- Voeg indien nodig extra water toe.
- Kook ondertussen de voorjaarsgroenten in een aparte pan beetgaar en giet ze af.
- Voeg ze de laatste paar minuten bij de rijst.
- Zet het vuur uit, hak de kruiden fijn en voeg dit ook bij de risotto.
Serveer met de kip uit de oven.