Purple tea is een cultivar van de Camellia Sinesus Assamican. Het wordt paarse thee genoemd omdat de bladeren paars zijn en daardoor de thee een paarse kleur geeft.
De kleur geeft al aan dat er zeer veel antioxidanten in zitten (meer dan in groene en zwarte thee), vergelijkbaar met de gehaltes in de superfoods acaï bessen en bosbessen; De kleur is volledig natuurlijk.
De gezondheidsvoordelen van paarse thee zijn eindeloos door het hoge gehalte aan catechins en epigallocatechin galette (EPCG) waarvan aangetoond is dat deze een positieve bijdrage kunnen leveren bij het voorkomen van ziektes als diabetes, verschillende hartkwalen en kanker.
Paarse thee werkt verder cholesterolverlagend, boost de cognitieve functies, voorkomt griep en verkoudheid en is ontstekingsremmend. Voordeel is ook dat het cafeïne gehalte veel lager is dan groene thee en de smaak zoeter en frisser is.
Justea heeft berekend dat de kleinschalige theeboer in Kenia gemiddeld een prijs van 2 euro per 10-urige werkdag kreeg waarvan 20-30 eurocent overbleef na aftrek van onkosten en bonusbetalingen. Justea wil niet op deze manier werken en is een samenwerking gestart met kleinschalige theeboeren om samen op een eerlijke manier kwalitatieve thee te ontwikkelen, te produceren en te verkopen voor een eerlijke prijs.
|