Welkom bij

Wereldwinkel Houten

Groene curry met linzen en groene groenten

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

300 gr linzen (blik, uitgelekt en afgespoeld)
150 gr doperwten
120 gr peulen
250 gr broccoli

2 zoete aardappels
1 lente-ui
1 ui
2 teentjes knoflook
½ rode peper
15 gr amandelschaafsel
15 gr peterselie
125 ml dikke (soja)yoghurt

En van Fair Trade Original:

Groene Curry Kruidenpasta
400 ml kokosmelk
1 el kokosolie
400 gr zilvervliesrijst

Bereidingswijze:

Snijd de rode peper en lente-ui in ringen, snipper de ui en hak de peterselie en knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes en de stronken in stukjes van ongeveer 2 centimeter. Boen de zoete aardappel schoon en snijd in blokjes.

Blancheer de broccoli beetgaar en spoel koud. Doe hetzelfde met de peultjes.

Verwarm de kokosolie in een pan met een dikke bodem. Fruit hierin de ui en knoflook totdat deze glazig zien. Roer de curry erdoor en giet de kokosmelk erbij. Doe de zoete aardappel erbij en laat 10 minuten zachtjes stoven.

Voeg de doperwten, linzen, broccoli, en peulen toe en laat nog 5 minuten zacht pruttelen.

Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Doe de curry in een mooie schaal en maak af naar smaak met een klein beetje yoghurt, rode peper, lente-ui, gehakte peterselie en amandelschaafsel. Serveer met rijst.

 

Eet smakelijk